Πέμπτη, 4 Φεβρουαρίου 2010

ΑΝΤΕ ΚΑΙ ΣΤΗ ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΒΟΥΛΗ!!! ...


Οι περισσότεροι από τους μισούς βρετανοί βουλευτές είναι υποχρεωμένοι να επιστρέψουν πάνω από 1,28 εκατομμύριο ευρώ σύμφωνα με τα τελικά συμπεράσματα ενός ανεξάρτητου ελέγχου που δόθηκαν σήμερα στην δημοσιότητα.


Ο έλεγχος,που έγινε από τον πρώην ανώτερο αξιωματούχο σερ Τόμας Λεγκ,ξεκίνησε το περασμένο...

καλοκαίρι,μετά το σκάνδαλο με τις βουλευτικές δαπάνες.

"Καταγγέλοντας ένα σύστημα "βασικά ελλιπές",ο σερ Τόμας θεωρεί παραβάτες 390 από τους 646 βρετανούς βουλευτές,για μία περίοδο από το 2004 μέχρι το 2009 και τους ζητεί να να επιστρέψουν το συνολικό ποσό του 1,48 εκατομμυρίου ευρώ.

Από το ποσό αυτό πρέπει να εκπέσει το ποσό των 211.000 ευρώ καθώς ένας πρώην δικαστής ο σερ Πολ Κένεντι είχε αποφασίσει να επικυρώσει 44 από τις 75 εφέσεις που είχαν ασκήσει ορισμένοι βουλευτές κατά του αποτελέσματος αυτής της ερευνας.

Ο σερ Πολ είχε διοριστεί από τη Βουλή των Κοινοτήτων για να μελετήσει τις εφέσεις των βουλευτών.

Το μεγαλύτερο ποσό καλείται να καταβάλει η βουλευτής του Εργατικού Κόμματος Μπάρμπαρα Φόλετ,σύζυγος του επιτυχημένου συγγραφέα Κέν Φόλετ, που πρέπει να επιστρέψει 48.586 ευρώ. Ήδη έχει επιστρέψει τα τρία τέταρτα του ποσού.

Ο Λίαμ Φόξ, πιθανός μελλοντικός υπουργός εάν το Συντηρητικό Κόμμα στο οποίο ανήκει κερδίσει,όπως αναμένεται τις προσεχείς βουλευτικές εκλογές,είναι επίσης μεταξύ των βουλευτών που καλούνται να επιστρέψουν τα μεγαλύτερα ποσά. Αλλά έχει ήδη επιστρέψει τα 28.469 ευρώ που του ζητήθηκαν.

Πολλοί βουλευτές έχουν ήδη εκφράσει την δυσφορία τους για τα συμπεράσματα αυτού του ελέγχου αλλά έχουν δηλώσει ότι θα ενεργήσουν σύμφωνα με τον νόμο.

Οι βουλευτές είχαν κατηγορηθεί ότι πλούτιζαν παράνομα χρεώνοντας στους φορολογούμενους αυστηρά προσωπικές δαπάνες τους από ανοιχτήρια κονσερβών ,λάμπες και σκυλοτροφές,μέχρι την αποπληρωμή στεγαστικών τους δανείων και τον καθαρισμό πισίνων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου