Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου 2010

Τρεις Βουλευτες και ενας Λορδος υπο διωξη.....

οχι ΑΙΔΩ αλλα... στη Βρετανία!!


ΓΙΑ ΤΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΜΕ ΤΙΣ ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ ΔΑΠΑΝΕΣ

Σε βάρος τριών βρετανών βουλευτών και ενός λόρδου θα απαγγελθούν κατηγορίες στο πλαίσιο του σκανδάλου με τις υπερβολικές βουλευτικές δαπάνες, ανακοινώθηκε σήμερα από την εισαγγελία.
Οι τρεις βουλευτές μέλη του κυβερνώντος Εργατικού Κόμματος, και ο λόρδος Χάνινγκφιλντ,του Συντηρητικού Κόμματος,θα διωχθούν επειδή αξίωσαν τις επιστροφές δαπανών τις οποίες δεν δικαιούνταν.

"Στις τέσσερις αυτές περιπτώσεις,καταλήξαμε στο συμπέρασμα ότι υπάρχουν επαρκή αποδεικτικά στοιχεία για να ασκηθούν ποινικές διώξεις και ότι είναι προς το δημόσιο συμφέρον να απαγγελθούν κατηγορίες σε βάρος των ενεχομένων προσώπων", δήλωσε ο γενικός εισαγγελέας Κιρ Στάρμερ.

Ο βουλευτής Ελιοτ Μόρλεϊ κατηγορείται ότι ζήτησε και έλαβε 18.000 ευρώ για την αποπληρωμή ενός στεγαστικού δανείου, το οποίο είχε ήδη αποπληρώσει.

Ο συνάδελφός του Ντέϊβιντ Τσέιτορ κατηγορείται ότι ζήτησε και έλαβε πάνω από 15.000 ευρώ για την ενοικίαση ενός διαμερίσματος στο Λονδίνο, του οποίου ήταν όμως ο ιδιοκτήτης.

Ο τρίτος βουλευτής,ο Τζιμ Ντιβάϊν χρησιμοποίησε πλαστά τιμολόγια για να διεκδικήσει επιστροφές πολλών χιλιάδων στερλινών για καθαρισμούς και αγορές χαρτικών.

Σε βάρος του Πόλ Ουάϊτ (λόρδος Χάνινγκφιλντ) θα απαγγελθούν έξι κατηγορίες επειδή αξίωσε επιστροφές χρημάτων "τις οποίες δεν δικαιούνταν", εξήγησε ο Στάρμερ.

Αυτές οι απαγγελίες κατηγοριών ανακοινώνονται την επομένη της δημοσιοποίησης του ελέγχου μίας ανεξάρτητης επιτροπής που αποκάλυπτε ότι πάνω από τους μισούς από τους βρετανούς βουλευτές διέπραξαν παρατυπίες στους λογαριασμούς των εξόδων τους και πρέπει να επιστρέψουν πάνω από ένα εκατομμύριο ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου